20 C
Tuzla
02.12.2023.

Ljeto u Tuzli – “Moć poezije” na platou kuće Plamena mira

U okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli” sutra će na platou kuće Plamena mira u 20:00 sati biti upriličen još jedan kulturno – zabavni događaj pod nazivom „Moć poezije“.

“Moć poezije” je projekat koji je od svog nastanka 2017. godine poprimio veliki značaj u našem društvu, gradeći čvrste temelje za prerastanje u tradicionalni događaj u Tuzli.
Projekat pored kulturne manifestacije promoviše i javne površine grada koje svojim jednistvenim ambijentom upotpunjavaju sam umjetnički izraz.

“Radi se o već tradicionalnom događaju,  u okviru kojeg glumci i muzičari iz Tuzle, promovišu autore popularne muzike od Bob Dilana, koji je dobio nagradu za književnost, iako je muzičar, zatim djela Tina Ujevića i brojnih drugih kako domaćih tako i svjetskih autora”, ističe, Elda Zubčević, koordinator projekta „Moć poezije“, te poziva sve istinske ljubitelje poezije da posjete ovaj događaj.

Učesnici ovog muzičko-poetskog događaja su umjetnici: Denis Bajrektarević, Đina Perkić, Dino Hukić, Nejla Žunić i Eldar Zubčević.

 

 

 

Vezane vijesti

TUZLA