Ljubav je svuda oko nas: I Tuzlaci obilježili Valentinovo

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

“Dan zaljubljenih je kad su djevojka i momak, oni su kao u vezi i oni kupe poklone i ko nije u vezi oni kupe roditeljima kao što smo mi.” – kazao nam je jedan dječak, učenik iz OŠ Jala.

A da Dan zaljubljenih ili kako ga popularno nazivamo, Valentinovo, zaljubljeni zaista obilježavaju, svjedoče i radnice u cvjećari Marić. One su od ranog jutra na nogama, a kažu, novac se troši i sve se kupuje, od jedne pa do stotinu i jedne ruže.

„Najmanje je tri marke dovoljno, odnosno jedna ruža, ako je žena taj tip da se žena zadovolji, a ima i onih koje vole 101 ružu. Uglavnom od tri marke žena može biti sretna.“ – istakla je Atifa Muslimović iz cvjećare Marić.

S druge strane, ima i onih koji ljubav pokazuju na nešto drugačiji način – slatkišima.

„Imamo širok asortiman jako ukusnih i jako kvalitetnih pralina i čokolada. Omladina na današnji Dan zaljubljenih u rasponu od nekih 20 do 30 KM mogu dobiti jako lijepe, ukusne i kvalitetne poklone.“ – kazala nam je Sedina Imamović iz prodavnice Chocolates & Pralines Seif.

Baš na Dan zaljubljenih, ljubav sa građanima Tuzle podijelile su i osobe sa invaliditetom. Oni su danas organizovali prezentaciju svojih unikatnih proizvoda, a veliku podršku u tome su im pružili učenici OŠ Jala. Svojom razigranošću i osmijehom na licu, dodatno su svima uljepšali ovaj dan.

„Ja sam došla da kupim nešto od osoba sa invaliditetom zato što želim da im pomognem i želim da se bolje osjećaju za Valentinovo.“ – kazala nam je učenica iz OŠ Jala.

Na ovaj način, osobe sa invaliditetom pokazale su svoju sposobnost i kreativnost, te tako još jednom dokazali da i oni itekako mogu doprinijeti društvenoj zajednici.

„Ono što želimo da istaknemo je da uz malo podške od društva, osobe sa invaliditetom mogu da doprinesu ovoj zajednici, da mogu da žive od svog rada, dakle da budu ravnopravni sa ostalim građanima i građankama.“ – rekla je Adisa Kišić iz IC Lotos.

U konačnici, slavili vi Dan zaljubljenih ili ne, volite se svakoga dana, jer ljubav trebamo pokazivati 365 dana u godini.