Mahmutbegović: Pripadnici Oružanih snaga BiH garant našeg mira i sigurnosti

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku svim pripadnicima Oružanih snaga i svim građanima BiH u povodu obilježavanja 1. decembra, 15. godišnjice postojanja i Dana Oružanih snaga BiH.

– Proces reformi koji je tekao prije nešto više od 15-ak godina na bosanskohercegovačkoj društveno-političkoj sceni je rezultirao nastajanjem i izrastanjem Oružanih snaga BiH. Vođen je uz snažnu i odlučnu asistenciju međunarodne zajednice, ali je proces, isto tako i pokazao i dokazao, da se nužne i neophodne reforme na našem putu prema euroatlantskim integracionim procesima mogu provesti i rezultirati nastankom jedne uspješne priče, priče sa zastavom Bosne i Hercegovine na koju ćemo svi biti ponosni i dičiti se uspjesima naših djevojaka i momaka, naših vojnika, podoficira i oficira. Oružane snage mogu poslužiti kao naše ogledalo, kao naša prezentacija i dokaz kako se sve može postići, kada svi želimo da nam u Bosni i Hercegovini bude bolje – navela je Mahmutbegović.

Naglasila je da su pripadnici Oružanih snaga BiH garant našeg mira i sigurnosti.

– Nadam se da će, u interesu države i svih njenih građana, biti nastavljeno kadrovsko i tehničko-tehnološko jačanje i osposobljavanje Oružanih snaga koje su sve do sada ključne zadatke izvršavale uspješno, zbog čega su i prepoznate i jako cijenjene ne samo u regionu, nego i mnogo šire. Naši vojnici i boje naše zastave se, rame uz rame, sa najprestižnijim vojskama i oružanim snagama, nalaze i vijore u brojnim mirovnim misijama širom svijeta. I sa punim pravom možemo biti ponosni na njih. Svim pripadnicima Oružanih snaga BiH čestitam njihov dan i želim im puno uspjeha u budućem radu. Neka zastava Bosne i Hercegovine ponosno krasi njihove uniforme! – zaključila je Mahmutbegović.