Majke Srebrenice mole CIK BiH da poništi izbore u Srebrenici

Arhiva
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje žrtava i svjedoka genocida u Srebrebici uputilo je pismo članovima centralne izborne komisije BiH, u kojem mole za poništavanje I ponovno održavanjeizbora u Srebrenici.

“Mi majke Srebrenice više od 25 godina se borimo za istinu, pravdu i povjerenje. U ovih više od 25 godina naše borbe odgajali smo djecu čiji su roditelji ubijeni u genocidu u Srebrenici. Ponosne smo da niti jedno dijete nema mržnje, nije izvršilo niti jednu osvetu i pored činjenice da su svojim očima gledali ubijanje roditelja, zato jesu, uz našu podršku, završili fakultete i danas su uspješni u svojim oblastima.

Zašto Vam ovo pišemo!

Zato što Vas želimo zamoliti da ne dozvolite da naš trud bude uzaludan, da naša djeca izgube povjerenje koje smo gradili. Gradili smo ga na istini, pravdi i povjerenju. Istina pravda i povjerenje, počinju sa osnovnim ljudskim pravima, među koje spadaju i izbori, odnosno pravo da biraš i budeš biran. Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije ostvareno, nije pravedno.

Zato Vas molimo da poništite i ponovite nepravedne izbore 2020. godine u Srebrenici, to Vas molimo kao ljude i kao roditelje”, stoji u pismu Udruženje žrtava i svjedoka genocida u Srebrebici.