Malkočević objavio spisak igrača za EP

Malkočević objavio spisak igrača za EP

Objavio: -

Selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević objavio je širi spisak od 25 kandidata za evropsko prvenstvo. Na spisku su uglavnom igrači koji su nastupali u dva kvalifikaciona kruga.

– Nažalost, samo osamnaest možemo povesti u Baku i to će biti oni koji su najspremniji i najkvalitetniji. Momci koji se ne nađu na konačnom spisku takođe imaju zasluge za plasman na evropsko prvenstvo i sigurno je da su i oni dio tima. Neka im svima ovo bude motiv više, da još jače rade i da u budućnosti konkurišu i za juniorsku reprezentaciju – rekao je Malkočević.

Na spisku su: Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nermin Hajdarević (Sloboda Tuzla), Saša Perić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Nedim Hadžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Benjamin Mušija (Željezničar), Edis Smajić (Sloboda), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ergin Mehuljić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Rijad Sadiku (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar), Amar Ragipović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Ahmed Buljubašić (Sarajevo), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Filip Dujmović (Zrinjski), Predrag Vladić (Partizan, Srbija).

Konačan spisak od 18 putnika za Azerbejdžan Malkočević će objaviti naredne sedmice nakon utakmica 24. kola omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Igrači će se okupiti 27. aprila u Trening centru NSBiH u Zenici.

Izvor: RTV Slon/ Fena