Malonogometni prvaci kod ministra Mićanovića

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović sa savjetnikom za sport Lejlom Elezović primio je danas predstavnike Uprave Futsal kluba „Salines Tuzla City“ koji su ove godine osvojili titulu prvaka BiH u futsalu. Predsjednik Skupštine Kluba Boris Filipović, Radan Pavljašević i Željko Tomić ovom su prilikom predstavili planove za nastup u UEFA Ligi prvaka čiji bi domaćin trebala biti Tuzla.

Ministar Mićanović čestitao je na uspjehu predstavnicima kluba koji je u relativno kratkom periodu, od 2013. godine, uspio u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine ostvariti tako značajan rezultat. „Podrška ovom, kao i svim sportovima koji postižu uspjehe neće izostati“, rekao je ministar Mićanović naglasivši da je intencija Ministarstva na čijem je on čelu kao i Vlade Tuzlanskog kantona da raspodjela sredstava namijenjenih za sport bude poštenija i ravnomjernijate da oni koji postignu dobre rezultate mogu očekivati finansijsku i institucionalnu podršku.

Predstavnici Uprave zahvalili su se na dosadašnjoj podršci naglasivši da im je u predstojećoj organizaciji takmičenja Lige prvaka neophodna podrška Vlade TK.

I pored ne tako velikih sredstava kojima resorno ministarstvo raspolaže za oblast sporta ministar Mićanović je kazao da će nastojati da u skladu sa ostvarenim rezultatom pomoć malonogmetnom klubu bude bolja nego do sada.