”Maštom do zvijezda” – nagradno likovno takmičenje za djecu oboljelu od raka

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Pandemija Covid-19 virusa donijela je nove izazove za cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i populaciju djece oboljele od raka i njihovih porodica. Pored izolacije, djeca i porodice se moraju nositi sa povećanim strahom od infekcije korona virusom koja može biti vrlo opasna za ovu kategoriju.

Stoga je Udruženje ”Srce za djecu oboljelu od raka” organizovalo online nagradno likovno takmičenje za djecu oboljelu od raka iz cijele BiH sa ciljem olakšanja njihove izolacije i popunjenja dugih i teških dana maštanjem, crtanjem, slikanjem i zabavom. Ali smo pripremili i 4 vrijedne nagrade, uz pomoć prijatelja i sponzora, kako bi nagradili njihov trud i rad. Prva nagrada je Samsung tablet, druga nagrada je Samsung telefon, treća nagrada je Tupperware set i knjiga i četvrta nagrada je pribor za crtanje.

”Djetinjstvo ne smije stati sa teškom dijagnozom. Ne smijemo dopustiti da dječija mašta bude ugušena rakom i pandemijom”, rekli su iz Udruženja Srce za djecu.

Na nagradno takmičenje prijavljen je 41 rad djece uzrasta od 3 – 15 godina. Glasanje će se vršiti lajkanjem radova na facebook stranici Srce za djecu i trajat će do 25.04.2020.godine. 4 rada sa osvojenim najvećim brojem lajkova će biti nagrađena pomenutim nagradama.

Aktivan je i humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2 KM za pomoć djeci oboljeloj od raka!