Međunarodni dan sreće: Učenici Medicinske škole usrećili penzionere i djecu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Uz pjesmu, druženje i veselje, mladi, a s njima i stariji, danas su obilježili Međunarodni dan sreće. Kako bi im uljepšali dan, učenici Medicinske škole iz Tuzle danas su odlučili nekoliko sati provesti sa štićenicima u Domu penzionera, popiti kafu s njima, pojesti po koji kolač, saslušati ih ali i naučiti nešto iz njihovog iskustva.

„Pitali smo naše penzionere kroz šta su oni sve prošli, da li imaju unučadi, da li zdravi i sretni.. Vidi se na njihovom licu osmijeh jer su mogli da pričaju sa nekim mlađim osobama o tome.“ – kazao nam je Amer Živčić, učenik Medicinske škole.

„Mislim da je ovo stvarno jako značajno jer su ljudi trenutno više nesretni nego sretni, ne traže sreću u malim stvarima koliko bi trebali da traže.“ – kazala nam je Almina Musić, učenica Medicinske škole.

Da su se zaista obradovali njihovoj posjeti, svjedoče i osmijesi na licima penzionera. Ne fali njima kažu kafe i kolača, ali im fali energije ovih mladih ljudi. Zbog toga su se, kažu, danas posebno i sredili.

„S nama popričaju, poigraju šaha ili domina ko šta zna. Učenici kad nam dođu, nama to bude najdraže.“ – rekao nam je Ilija Stojak, štićenik u Domu penzionera. 

„Meni je super, dok ima momaka, kad nema momaka onda sam sama. Ali ja moram da se sredim jer kad dolazim na druženje, na rođendan, na slavlje, ja sam tude.“ – rekla nam je Sofija Jusić.

A osim priče uz kafu i kolače, na kraju se našlo vremena i da se poigra kolo.

Osim penzionera, učenici Medicinske škole za Međunarodni dan sreće obradovali su i mališane u Domu za djecu bez roditeljskog staranja.