-3 C
Tuzla
30.11.2023.

“Merhamet” Njemačke obezbijedio pomoć za građane BiH vrijednu 330 hiljada KM

“Merhamet” Njemačke, uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u toj zemlji, u 2021. godini obezbijedio je raznu vrstu pomoći za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine. Pomoć vrijedna oko 330.000 KM podijeljena je širom BiH, posredstvom krovne organizacije HO “Merhamet” MDD.

Samo za ramazansku akciju, “Merhamet” Njemačke obezbijedio je 82.000 KM, a pomoć je bila namijenjena za rad “Merhametovih” narodnih kuhinja u BiH, odnosu pripremu obroka za korisnike kuhinja i migrante, za nabavku 1.380 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice, a u akciji “Kinderkarawane”, koju “Merhamet” Njemačke organizira svake godine, prikupljeno je oko 25.000 KM namijenjenih za pomoć djeci iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

“Merhamet” Njemačke je, između ostalog, organizirao i novogodišnju akciju u okviru koje je obezbijeđeno 2.235 novogodišnjih paketića za djecu uzrasta od 3 do 13 godina. Paketići su podijeljeni svoj djeci tog uzrasta u Jajcu, Jezeru, Šipovu i Mrkonjić Gradu, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Ukupna vrijednost pomenutih paketića iznosila je oko 33.000 KM.

“Merhamet” Njemačke obezbijedio i brojne druge vrste pomoći, poput stipendija za djecu iz siromašnih porodica, građevinski material za obnovu ruiniranih kuća socijalno ugroženih porodica, sredstva za protezu za demobilisanog borca te za liječenje pojedinih osoba.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se “Merhametu” Njemačke na značajnoj pomoći koju je obezbijedio za socijalno ugrožene porodice u BiH i izrazio zadovoljstvo što je i u 2021. godini potvrđeno da je “Merhamet” jedna velika i dobro organizirana porodica, kojoj pripada i “Merhamet” Njemačke..

Direktorica “Merhameta” Njemačke Edina Kadirić je izrazila zahvalnost Bosancima i Hercegovcima i svim ostalim donatorima u Njemačkoj koji godinama podržavaju “Merhametove” akcije čiji je cilj pomaganje građana BiH koji su u stanju socijalne potrebe.

Vezane vijesti

TUZLA