-1 C
Tuzla
08.12.2023.

MI-BOSPO : Kampanja besplatnih UZV pregleda dojke za klijentice

Oktobar je mjesec podrške oboljelim od karcinoma dojke ali istovremeno i prilika da se skrene pažnja na važnost preventivnog djelovanja koje se ogleda u ultazvučnim i mamografskim pregledima.

Više od 90% dijagnosticiranih slučajeva karcinoma dojke je izliječivo, kada se isti otkrije u ranoj fazi.

MI-BOSPO kao i prethodnih godina provodi kampanju besplatnih UZV pregleda dojke za klijentice, pod nazivom ‘Oktobar bojimo u roze’.

Uspostavljena je saradnja sa zdravstvenim ustanovama u šest opština (Tuzla, Zvornik, Srebrenik, Jelah, Prnjavor i Banovići) u kojima će MI-BOSPO određenom broju klijentica obezbijediti ultrazvučni pregled dojke. 

Osim kontinuirane finansijske podrške ženama u BiH, MI-BOSPO ovom kampanjom ukazuje na potrebu preventivnog djelovanja po pitanju zdravlja žena.

MI-BOSPO je na tržištu prepoznat kao organizacija u čijem fokusu su žene poduzetnice, i iako kredite plasiramo i muškarcima, posebnu pažnju pridajemo razvoju ženskog poduzetništva. S tim u vezi je logično da brinemo i o drugim segmentima njihovog života, a zdravlje je svakako najvažnije’, istakao je Safet Husić, direktor mikrokreditne fondacije MI-BOSPO.

 

Posjete zdravstvenim ordinacijama dogovorene su u skladu sa poštivanjem svih važećih epidemiloških mjera.

 

Iz MI-BOSPO-a pozivaju sve žene u BiH da urade preventivne UZV preglede dojke, kako bi prevenirali neželjeni razvoj bolesti.

Vezane vijesti

TUZLA