26.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Ministar Džidić održao sastanak sa predstavnicima Udruženja “PIPOL” Tuzla

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK Esad Džidić sa saradnicima održao je sastanak sa Udruženjem porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja “PIPOL” Tuzla. Cilj sastanka je bio prezentacija rada Udruženja i razmatranje mogućnosti unaprjeđenja međusobne saradnje i podrške od strane Ministarstva.

Ministar Džindić je istakao važnost rada Udruženja ali i podrške porodicama od strane Ministarstva, koja će se, svakako shodno nadležnostima i programskim mogućnostima, nastaviti i u narednom periodu

Udruženje “PIPOL” od 2007. godine uspješno pruža psihosocijalnu i drugu potrebnu podršku porodicama koje imaju djecu oboljelu od leukemije i drugih malignih oboljenja organiziranjem volonterskog rada, realizacijom projekata i iznalaženjem drugih vrsta podrške od lokalnih i međunarodnih organizacija.

Rad udruženja usmjeren je i na unaprjeđenje sistemske podrške korisnicima Udruženja, o čemu je također razgovarano na današnjem sastanku.

U ime Udruženja “PIPOL” sastanku su prisustvovali predsjednica Amra Saračević, socijalna radnica (volonterka) Amra Hasić i članica Udruženja Azra Livadić.

Vezane vijesti

TUZLA