Ministar sigurnosti BiH: Granična policija će imati punu potporu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić u utorak je u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu sa svojim suradnicima u posjet primio ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici i situaciji s ilegalnim migrantima te mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Razgovarano je također i o načinu funkcioniranja Granične policije BiH, kao i problemima s kojima se ova agencija i policijski službenici susreću u svakodnevnom radu.

Ministar Radončić istaknuo je kako će Granična policija BiH u svom djelovanju imati punu potporu Ministarstva sigurnosti BiH, kao i da će se navedeno Ministarstvo, navodi se u priopćenju, usredotočiti na učinkovitiju kontrolu državne granice i jačanje kapaciteta Granične policije BiH.

Ravnatelj Galić i ministar Radončić naglasili su važnost unaprjeđenja koordinacije i uključivanje svih razina vlasti za učinkovitije upravljanje migrantskom situacijom u BiH, dodaje se u priopćenju.