Miralem Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u ovoj godini planira izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli.

Tim povodom Udruženje je  danas u Sarajevu predstavilo ambasadora tog pojekta – nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine i člana ekipe Juventusa Miralema Pjanića.

Ovaj vrhunski i uspješni  sportista je i do sada uvijek bio velika podrška djeci i roditeljima oboljelih mališana.

– Veoma je bitno da se svi uključimo u projekt izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli, jer svi znamo šta nama svima znače djeca. I djeca oboljela od raka zaslužuju djetinjstvo. Ja sam samo mali dio ove priče, vjerujem da ako se svi zajedno uključimo i pomognemo da se Roditeljska kuća u Tuzli izgradi da možemo napraviti velike stvari – rekao je Pjanić.

Ambasador će se zalagati za dobrobit djece oboljele od raka, aktivno će učestvovati u kampanji izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli te će se zalagati za to da se glas djece oboljele od raka čuje dalje.

Direktor Udruženja Fikret Kubat naglasio je da se “zajedno sa  ambasadorom Pjanićem i cijelim bh. društvom može učiniti više za djecu oboljelu od raka i omogućiti im da imaju svoj drugi dom,  predah od teške borbe, gdje će pronaći razumijevanje, osmijeh i snagu koja im je potrebna za borbu njihovih života”.

– Pred nama je još jedan zaista veliki i humani projekt, jednako divan kao što je Roditeljska kuća u Sarajevu. Roditeljska kuća je od nemjerljivog značaja kako za djecu i roditelje, tako i za cijelu društvenu zajednicu. Stoga pozivam cijelo bh. društvo da pruži podršku izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli, jer kada su djeca oboljela od raka u pitanju zaista se pokazalo da zajedno možemo sve, da smo zajedno jači – kazao je Kubat.

Roditeljska kuća u Tuzli sadržavat će 400 m2 životnog prostora, pet apartmana za smještaj, dnevni boravak, kuhinju i igraonu za djecu. Izgradnja druge Roditeljske kuće na području Federacije BiH koštat će oko 720.000 KM.