15 C
Tuzla
22.03.2023.

Mirnes Ajanović na zboru građana o toplifikaciji: Građani su prevareni, pare nenamjenski trošene, a rješenje postoji!

Prošireni cjevovod centralnog grijanja neće doći do Tuzle, odnosno do tzv. Livnice, najmanje narednih pet godina, a slijedom toga i znatno duže do ostalih mjesnih zajednica – saopštio je sinoć Suljo Sarić, pomoćnik direktora za tehničke poslove Centralnog grijanja Tuzla. Ova informacija uznemirila je građane mjesne zajednice Mosnik koji su se u velikom okupili na zboru održanom u srijedu (25.01.), u organizaciji NVO Front slobode, a nakon upornog insistiranja i traženja odgovora kada mogu očekivati spajanje svojih domova na centralno grijanje i čišći zrak. Prisutnima se obratio i dugogodišnji gradski vijećnik i kandidat za Gradonačelnika Mirnes Ajanović, kazavši da je od 2014. godine uplaćeno oko 40 miliona KM namjenskih sredstava za smanjenje aerozagađanja, odnosno toplifikaciju, ali su se ta sredstva dijelom trošila i nenamjenski i protuzakonito, i to za oblasti koje nemaju veze sa sistemom centranog grijanja.

Mirnes Ajanović je rekao da su postojale realne mogućnosti za brzo proširenje centralnog grijanja, ali vlast je dvije decenije ignorisala zahtjeve građana i ekološke imperative.

Na skupu se nije obratio niko iz Gradske uprave, kao ni v.d. Gradonačelnika Zijad Lugavić, iako su morali znati da se održava skup posvećen toplifikaciji ovog dijela Tuzle.

POSLJEDNJE DODANO