Mirza Teletović najavio povratak u reprezentaciju

Mirza Teletović najavio povratak u reprezentaciju

Objavio: -

Na svojoj oficijalnoj Facebook stranici, košarkaš Mirza Teletović se danas obratio  fanovima,  prijateljima i medijima, a vjerujemo da će njegova poruka obradovati sve istinske ljubitelje košarke u BiH.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti!

Dragi moji fanovi, mediji i prijatelji…

– U medijima je prenesena moja izjava koju sam dao za Arizona Republic, a tiče se mog igranja za reprezentaciju BiH. Kao i protekle godine, moja želja za nastupom u dresu BiH je i dalje velika. Da! Želim igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama, a želio sam biti i na Euru. Ne postoji nijedan košarkaš na svijetu, koji igra kvalifikacije, pa onda odustane od nastupa na Evropskom prvenstvu, tek tako. Moja situacija u prošloj godini je bila specifična, jer sam se razbolio, a onda sam potpisao ugovor sa Phoenixom, koji je insistirao na mom ranijem dolasku u Ameriku, a problem je bilo i osiguranje. Zapravo, na tu temu sam već rekao šta sam imao reći i to je jedina istina, a sve špekulacije koje su se pojavile poslije toga zapravo me i ne interesuju, jer moja porodica, moji prijatelji i ja, znamo koliko meni znači dres bh. selekcije!

 

Ukoliko sve bude u redu, a vjerujem da hoće i ukoliko, naravno, novi selektor bude računao na mene, moja želja je da igram kvalifikacije za Euro. Želja nije sporna, a jedini problem mogao bi praviti klub u kojem ću nastaviti karijeru. Vjerujem i nadam se da do toga neće doći ove godine, jer mi je životna želja napraviti sa reprezentacijom jedan veliki rezultat, pa se tek onda oprostiti od državnog dresa. Uživam u sezoni koja traje i jedino što mi nedostaje jeste više pobjeda, ali osjećam, se sjajno i to se osjeti na parketu. Dobru vibru iz NBA želim prenijeti i u reprezentaciju. Sve što je potrebno jeste sačekati izbor novog selektora, izbor kluba u kojem ću nastaviti karijeru i moliti Boga za zdravlje, kako bismo svi spremni dočekali kvalifikacije.
– Na kraju, svom prijatelju Edinu Džeki želim poželjeti sretan 30. rođendan…