Mještani Ibralića u Kalesiji dobili vodu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Mještani kalesijskog naselja Ibralići (MZ Rainci Gornji) konačno su riješili višegodišnji problem vodosnadbijevanja. Stanovnici ovog naselja od jučer su priključeni na vodovod koji je u sistemu JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija.

Ukupna investicija iznosila je 74 hiljade KM, od čega je 60 hiljada izdvojeno iz budžeta općine Kalesija, dok su preostalih 14 hiljada osigurali mještani Ibralića.

Novoizgrađeni vodovod u Ibralićima u upotrebu je pustio načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji je izrazio zadovoljstvo što će mještani Ibralića konačno imati vodu u svojim domovima.

Mješani Ibralića su se godinama snalazili za vodu, koju su donosili iz susjednog zaseoka.

– Presretan sam što su mještani Ibralića riješili za njih jedan od najvažnijih problema – rekao je načelnik Džafić.

Ramiz Ibralić predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda zahvalio se načelniku, ali i predsjedniku Vijeća MZ koji su najzaslužniji što ovo naselje ima vodu.

-Mnogi su godinama obećavali, ali se sve na tome završavalo. Načelnik nam je obećao vodu i kao što vidite ona danas teče iz česme – rekao je Ibralić.

Obraćajući se mještanima Ibralića načelnik Džafić je istakao da građani općine Kalesije po prvi put ove godine nisu imali redukciju vode, a da predstoje aktivnosti za rješenje problema vodosnadbijevanja u Hrasnu Donjem i kvalitetnije napajanje vodom istočnog dijela općine Kalesija, saopćeno je iz Služba za informisanje Općine Kalesija.