Mlada reprezentacija BiH: Želimo tri boda u Velsu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Fudbalski ”U-21” reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Sarajevu spremaju za utakmicu kvalifikacija za EURO 2021 sa Velsom.

Vezista Vladan Danilović o pripremama kaže:

”Sjajna atmosfera vlada u ekipi. Polako se približavamo utakmici i maksimalno radimo na treninzima. Ako ovu atmosferu i rad sa treninga prenesemo na utakmicu mislim da sa pravom možemo da se nadamo pobjedi. Analizirali smo prošlu utakmicu koju smo izgubili od Njemačke i izvukli dobre pouke koje nam mogu dosta značiti u utakmici protiv Velsa”.

Danilović ističe važnost naredne utakmice.

”Iako smo u ranoj fazi kvalifikacionog ciklusa ova utakmica može da predstavlja veliku prekretnicu za plasman na Euro. Oni igraju kući i sigurno su pod inperativom pobjede jer su u posljednjem meču poraženi od Moldavije. Probacemo da iskoristimo taj pritisak koji imaju i njihove slabosti koje smo uvidili da se kući vratimo sa punim plijenom, te da dodatno sebi olakšamo nastavak kvalifikacija”, navodi on.

Mladi Zmajevi će se u Sarajevu pripremati do 17. novembra kad polaze za Wrexham gdje će 19.11. biti odigrana utakmica sa Velsom.