Mlade teniserke BiH pobijedile Austriju na startu ‘European Summer Cupa’

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Ženska juniorska reprezentacija  Bosne i Hercegovine u kategoriji do 16 godina, velikom pobjedom protiv selekcije Austrije rezultatom 2:1, otvorila je nastup na ekipnom prvenstvu “European Summer Cup” u češkom gradu Rakovnik. 

BiH je povela 1:0 pobjedom Sare Mikače protiv Laure Pasterk, zatim je Austrijanka Karner izjednačila pobijedivši Enu Baltić.

Odlučujući poen za Bosnu i Hercegovinu u najneizvjesnijem meču prvog dana takmičenja ostvario je naš dubl – Suana Tucaković i Sara Mikača koje su nakon velike borbe pobijedile austrijski par Elena Karner/Sophia Wurm sa 1:6, 6:4, 10:8.

Ovom pobjedom ženska juniorska (16) ekipa BiH plasirala se u polufinale Zone A, a u narednom meču čeka je reprezentacija domaćina Češke koja je ujedno i prvi nosilac, odnosno glavni favorit za osvajanje turnira.

Bh. juniori do 16 godina u srijedu su rezultatom 3-0 izgubili meč od izuzetno jakog ruskog tima u okviru turnira Zone C “European Summer Cup” u rumunskoj Constanti.

Vanja Hodžić, Jovan Sinadinović i Andrej Nedić u četvrtak igraju protiv reprezentacije Švedske koja je prethodno savladala Bugarsku sa 3:0, saopćeno je iz teniskog saveza BiH.