Mladi bh. fudbaleri se pripremaju za prvi meč kvalifikacija za EURO

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

”U-21” reprezentativci Bosne i Hercegovine se u zeničkom Trening kampu pripremaju za svoj prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021., a protivnik će im biti vršnjaci iz Moldavije.

Napadač bh. tima Ermedin Demirović očekuje pozitivan rezultat.

”Atmosfera je odlična u ekipi i pripreme protiču u najboljem redu. Spremni smo da pružimo maksimum u utorak. Očekujemo pobjedu protiv Moldavije, a do narednih kvalifikacionih utakmica u septembru imamo dovoljno vremena da se kroz okupljanja još bolje uigramo”, kazao je on.

Demirović je prokomentarisao i grupu.

”Teška je grupa. Imamo dvije velike ekipe protiv kojih ćemo igrati. Jedna od njih je Njemačka sa čijim kvalitetima sa dobro upoznat jer sam igrao tamo. ne trebamo nikoga da se bojimo. Igrali smo protiv jakih ekipa i prije i pokazali smo da možemo protiv svakoga da igramo. Siguran sam da ćemo nastaviti tako i u ovim kvalifikacijama. Vjerujem u ovu ekipu. Moramo biti složni i vidjećemo kakav ćemo rezultat napraviti”, ističe Demorivć.

Jedan od najmlađih igrača u timu je vezista Mladosti Nemanja Nikolić.

”Čast je i privilegija za mene što sam dobio poziv na ovo okupljanje. Pred nama je teška utakmica, ali vjerujem da neće izostati rezultat. Trudimo se, u Trening centru imamo odlične uslove. Na meni je da radim kako bih zaslužio minutažu protiv Moldavije”, riječi su Nikolića.