21.7 C
Tuzla
04.07.2022.

Mlađi pioniri FK Sloboda prvaci prve samostalne lige TK za sezonu 2021/2022

U petak 17. juna je upriličena svečana ceremonija na Gradskom stadionu „Tušanj“. Predstavnici NS/TK uručili su medalje i pehar pobjedniku Prve samostalne lige TK, mlađim pionirima FK Sloboda.

Mlađi pioniri FK Sloboda  su  svojom dominantnošću tokom  čitave sezone pokazali znanje i vještinu, čime su se plasirali na prvo mjesto i time postali prvaci Prve samostalne lige Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona. Slobodini mlađi pioniri su se takmičili u ligi selekcije 2009/2010 godište u kojoj je preovladavala generacija 2010.

„Što se tiče prvog mjesta, mislim da su dječaci svojim trudom, zalaganjem i efikasnošću zaslužili da budu prvaci, samim time kao ekipa se osjećamo ponosno i imamo još veći motiv za rad i napredak“, kazao je trener Emin Mujezinović.

„Moje je mišljenje   da su dječaci ove generacije izuzetno napredovali u ovoj sezoni, ponajviše iz razloga  što  smo  pružali  svim  dječacima  priliku.  Treba  naglasiti  da  su svi  dječaci imali  priliku  da nastupaju na utakmicama“, ističe Mujezinović.

U ligaškom dijelu mlađi pioniri imali su 24 odigrane utakmice od čega su upisali 21 pobjedu, dva remija i jednu izgubljenu utakmicu. Slobodini dječaci ukupno su osvojili 65 bodova. Kao najmlađa  ekipa  u  ligi osvojili su prvo mjesto sa postignuta 103 pogotka i samo 12 primljenih golova u 24 utakmice.

POSLJEDNJE DODANO