Mulaomerović: Uz malo vremena i strpljenja, ova ekipa može puno bolje

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon četiri uzastopna poraza računajući košarkaško prvenstvo u BiH i drugu ABA ligu, Josip Pandža podnio je ostavku na mjesto trenera Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda Tuzla. Njegovo mjesto preuzeo je Damir Mulaomerović, koji je svoju trenersku karijeru započeo upravo u ovom klubu.

“Rezultati se nažalost ovdje nisu poklopili sa željama kluba i svim što se desilo. Mi smo se rastali i u razgovorima proteklih dana. Imali smo priliku da dođemo do toga da postignemo sporazum sa Damirom Mulaomerovićem kako kažu novim, starim trenerom OKK Sloboda Tuzla” – istakao je Aid Berbić, pedsjednik OKK Sloboda Tuzla.

U prvoj sezoni u Ligi BiH Damir Mulaomerović plasirao se na treću poziciju, a u narednoj sezoni igrao je polufinale play-offa. Bio je i selektor Bosne i Hercegovine kao i selektor reprezentacije Kosova, a posljednji angažman je imao u KK Priština sa kojom je osvojio duplu krunu. Mnogo pozitivne energije osjetio je, kako kaže, od prijatelja i sugrađana koji su izrazili želju da on bude trener tuzlanskog kluba. Istakao je da ekipa ima potencijala, ali da treba vremena i strpljenja kako bi se napravila dobra atmosfera u klubu i kako bi se izašlo iz rezultatske krize.

“Nadam se da će ta energija i da će sve ići ubrzano. Nemamo puno vremena. Sutra igramo sa dva-tri treninga, ne možemo to ni nazvati nekim pravim treninzima. Takav je raspored, tako se igra. Nema puno kukanja, idemo dan po dan, korak po korak, tako da ćemo dizati pojedinačno sve igrače i uz razgovore i ubrzano nadam se da ćemo odći do bolje situacije u kratkom vremenu” – kazao je Damir Mulaomerović, šef stručnog štaba OKK Sloboda Tuzla.

Mulaomerović će svoj debi na klupi OKK Sloboda imati već sutra u gostima kod ekipe Širokog, a utakmica se igra od 18:00 sati.