Mulaosmanović: Naš cilj je plasman u elitni krug

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Kadetska nogometna “U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u finskom gradu Turkuu obavila posljednji trening pred sutrašnji meč s Moldavijom, na startu kvaifikacionog turnira  za nastup na Evropskom prvenstvu 2020. u Holandiji. 

Vršilac dužnosti selektora Adin Mulaosmanović ističe da ekipa spremno dočekuje sutrašnji meč.

– U pripremnom periodu smo odradili sve što smo planirali. Svi igrači su trenirali maksimalno i jedva čekaju početak turnira. Juče nam se priključio Luka Božičković i sad smo kompletni. Sutra nas očekuje meč s Moldavijom. Poznajemo protivnika, gledali smo njihove utakmice. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do tri boda. Naš cilj je plasman u elitni krug kvalifikacija i tako ćemo se postaviti od starta. Grupa nije naivna, protivnici su kvalitetni, ali mi vjerujemo da možemo ostvariti naš cilj i uspješno završiti prvi kvalifikacioni krug – kazao je Mulaosmanović.

Pored selekcija BiH i Moldavije u okviru 11. kvalifikacione grupe na turniru će još igrati domaća ekipa Finske i Češke.

U 2. kolu kadeti BiH 28. septembra sastaju se sa Finskom (12.00 sati), a na kraju 1. oktobra igraju protiv Češke (12.00).

Susret “U-17” selekcija Bosne i Hercegovine i Moldavije na programu je sutra u 12.00 sati na stadionu “Keskusliikuntapuisto” Kaarina, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.