3.9 C
Tuzla
29.11.2023.

MUP RH donirao vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, a riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

Tom prigodom direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je kako je donirana oprema MUP-a Republike Hrvatske od iznimnog značaja za Graničnu policiju BiH.

“Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim slubenicima tijekom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema Granične policije BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP Republike Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna suradnja i nastaviti”, istaknuo je Galić.

Pripadnici Granične policije BiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vezane vijesti

TUZLA