MUP TK – Izvršen pretres i pronađena droga

     

Službenici Uprave policije MUP-a TK (Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) izvršili su u nedjelju pretres E.B. rođen 1997. godine i M.B., rođen 1996. godine, oba iz Tuzle, kojom prilikom su pronašli manju količinu biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađena materija je privremeno oduzeta a nad ovim osobama je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada.

Takođe, 1. februara službenici navedenog Odsjeka su prilikom pretresa putničkog motornog vozila vl. D.M. iz Gračanice i drugim uviđajnim radnjama pronašli i privremeno oduzeli sedam manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, pet manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, jedno manje pakovanje sa sadržajem koji asocira na opojnu drogu “ekstazi” i jednu digitalnu vagu.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih događaja, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen odgovarajući Izvještaj.