MUP TK: Nakon višemjesečne istrage uhapšeni službenici policije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon informacija koje su pristigle iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona danas se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK:

Radi sumnje da su izvršili više krivičnih djela danas su uhapšena dva službenika PS Kalesija i načelnik Operativnog centra MUP-a TK.

Po naredbi Općinskog suda Tuzla na području Grada Tuzle i općine Kalesija izvršen je pretres stambenih objekata, službenih prostorija te pokretnih stvari koje koriste: V.O rođen 1968. godine iz Tuzle (koji je obavljao poslove načelnika Operativnog centra Uprave policije MUP TK-a, a u prethodnom periodu obavljao poslove komandira PS Kalesija), N.O. rođen 1965. godine iz Kalesije (viši referent za kaznene evidencije i Krivični upisnik PS Kalesija) i M.H. rođen 1968. godine iz Kalesije (rukovodilac saobraćajnog sektora PS Kalesija). Također je izvršen pretres prostorija „Agencije za konsalting i usluge“ Tuzla.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobiteli, usb stikovi, notesi i bilješke, razna dokumentacija i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon izvršenog pretresa, navedena lica su lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je V.O. počinio krivična djela „Primanja dara i drugih oblika koristi“, Odavanje službene tajne“, N.O. počinio krivična djela „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i „Krivotvorenje službene isprave“ i M.H. krivična djela „Primanje dara ili drugih oblika koristi“i „Krivotvorenje službene isprave“.

Nakon kriminalističke obrade, dana 15.02.2019. godine, navedene osobe će uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima biti predata Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.