MUP TK: Poduzimanje odgovarajućih mjera u prostorijama šalter sala

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavijestilo je građane da je u cilju prevencije nastanka i širenja infekcija izazvanih novim coronavirusom, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona izdao preporuke javnim ustanovama na području Tuzlanskog kantona, u kojima su između ostalog navedene sljedeće preporuke za rad u šalter salama i sa strankama:

– Na vidljivo mjesto postavite obavještenje u kojem se strankama preporučuje da dolaze samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ako imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje.

– U slučaju nemogućnosti smanjenja broja osoba u šalter salama, ograničiti ulazak u iste na manji broj ljudi, te u toku dana izvršiti dezinfekciju prostorija i radnih površina.

Shodno navedenim preporukama, MUP TK-a će poduzeti odgovarajuće mjere, a u prostorijama šalter sala Odjeljenja za administraciju i Policijskih uprava na području Tuzlanskog kantona istaknuti preporučena obavještenja za građane.

Apelujemo na građane da se, u cilju prevencije nastanka i širenja infekcija, ponašaju u skladu s izdatim preporukama, navode iz MUP-a TK.