MUP TK: U toku pripreme za premještaj PS Istok

     

„Vlada Tuzlanskog kantona pronašla je rješenje za adekvatan smještaj Policijske stanice „Istok“ u Tuzli, i rješavanje ovog pitanja bit će u fokusu djelovanja Vlade i reosrnog ministarstva u 2020. godini“, kazali su danas premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

Neadekvatan smještaj i neuslovnost objekta u kojem je trenutno smještena Policijska stanica „Istok“ u Tuzli, problem je s kojim se već dugi niz godina suočavaju, kako službenici policije, tako i građani koji se za rješavanje svojih problema obraćaju službenicima ove stanice. Činjenica da rade u objektu koji nema adekvatne uslove niti opremljenost za obavljanje specifičnih poslova policije, u mnogome je bila ograničavajući faktor za postizanje kvalitetnijih rezultata, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.
S tim u vezi premijer Tulumović i ministar Brkić su danas u društvu sa svojim saradnicima posjetili prostorije trenutne Policijske stanice „Istok“, ali i objekta u krugu Kampusa Univerziteta u Tuzli, koji već koristi Jedinica za podršku, a koji bi nakon rekonstrukcije i adaptacije bio idealan za smještaj PS Istok.

„Očekujem da bismo uz podršku Skupštine Tuzlanskog kantona mogli već do trećeg kvartala sljedeće godine završiti sve potrebne poslove i stvoriti preduslove za „preseljenje“ PS Istok u znatno kvalitetniji prostor, koji bi mogao odgovoriti svim profesionalnim potrebama jedne policijske stanice. Time ćemo stvoriti uslove da službenici policije ostvare još bolje rezultate u oblastima kojima se bave, ali i da građani mnogo lakše i ugodnije ostvare svoje potrebe“, rekao je tokom obilaska budućeg objekta PS Istok ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.