MUPRS zabranio prijevoz eksplozivnih materija zbog ‘Marša mira’ i 11. jula

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju s ciljem preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji povodom obilježavanja 11. jula u Potočarima, kao i ”Marša mira 2019”.

Zabrana prijevoza eksplozivnih materija bit će na snazi 7. jula od 7.00 do 19.00 sati, na dionicama regionalnih puteva Konjević Polje-Bratunac i Bratunac-Srebrenica.

Narednog dana zabrana će biti na snazi od 9.00 do 15.00 sati na dionici magistralnog puta Memići-Karakaj, 9. jula od 15.00 do 22.00 sati na dionici magistralnog puta na relaciji Zvornik-Vlasenica, a 10. i 11. jula 24.00 sata na magistralnim putevima na relacijama Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, Vlasenica-MEL Luke i MEL Memići-Karakaj, kao i na regionalnim putevima Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac–Srebrenica i Milići-Zeleni Јadar–Srebrenica, saopćeno je iz MUPRS-a.

Za navedene dane neće biti izdavana odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

Naredba se odnosi i za zabranu saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, pa će 10. jula od 12.00 do 22.00 sati biti na snazi na dionicama magistralnih i regionalnih puteva – granica Republike Srpske/Federacije BiH /Luke/-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje, Konjević Polje-Bratunac jedan, Bratunac jedan-Zeleni Јadar.

Ta zabrana bit će na snazi i 11. jula od ponoći do 20.00 sati na dionicama magistralnih i regionalnih puteva – Vlasenica-Luke, Caparde-Karakaj dva-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac jedan, Bratunac tri-Drinjača, Zeleni Јadar-Bratunac jedan, Milići-Zeleni Јadar.

Štab akcije ”Srebrenica 2019” će odrediti alternativne pravce i preusmjeriti saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase na te pravce.