23.9 C
Tuzla
27.05.2022.

MVPBiH domaćin sastanka Upravnog odbora zajedničkog programa EU i Vijeća Europe

Treći sastanak Upravnog odbora zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe „Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“ (Horizontal Facility II) bit će održan danas u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Učesnici trećeg sastanka Upravnog odbora zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe „Horizontal Facility II“ imat će prigodu razgovarati o implementaciji programa i provedbi pet projekata: Jačanje principa tretmana osoba lišenih slobode zasnovanog na ljudskim pravima, europskim standardima i najboljoj praksi u Bosni i Hercegovini, Promocija različitosti i jednakosti u BiH, Sprečavanje i borba protiv trgovine ljudima u BiH, Kvalitetno obrazovanje za sve te Sloboda izražavanja i sloboda medija u BiH – JUFREX 2.

“Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” je zajednička inicijativa Europske unije i Vijeća Europe, pokrenuta radi suradnje s regijom zapadnog Balkana i Turskom.

Program je razvijen kao fleksibilan mehanizam koji podržava reformske procese prilagođene korisnicima u oblastima vladavine prava, demokracije i ljudskih prava, u skladu sa europskim standardima. Sredstva dodijeljena Bosni i Hercegovini kroz ovaj program iznose 3,67 milijuna eura, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

RTV Slon /Fena

POSLJEDNJE DODANO