Na Dan televizije, TV Slon posjetili mališani iz tuzlanskih vrtića Jelenko i Pčelica /FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Danas je Svjetski dan televizije, jednog od najuticajnijih medija u savremenom svijetu, koji još uvijek presudno utiče na formiranje javnog mnijenja.

Generalna skupština UN-a je 17. decembra 1996. godine, na 88. plenarnoj sednici, proglasila 21. novembar Svjetskim danom televizije. Na taj dan je 1996. godine u Sjedištu UN-a održan prvi Svjetski televizijski forum, na kojem su se okupile ključne medijske ličnosti da govore o porastu značaja televizije za moderno društvo.

Da je RTV Slon medij kojem se vjeruje pokazuje i današnja posjeta mališana iz JU Naše dijete Tuzla, odnosno iz vrtića Jelenko iz Mosnika i Pčelice sa Irca koji su upravo na Svjetski dan televizije odlučili posjetiti baš našu medijsku kuću.

U prijatnoj atmosferi novinari, kamermani, realizatori, tonci i urednici odgovarali su na radoznala pitanja mališana pa su tako iz prve ruke saznali: Čime se to bave novinari, Šta rade kamermani, Kako se snimci sa terena „pokažu“ na televizoru i slično.

Prijetelj naše kuće Union foods koji je naš partner i za realizaciju emise za djecu „Sanjalica“ koju snimamo u vrtićima JU Naše dijete Tuzla i za naše današnje goste obezbijedio je slatko iznenađenja, a mališani su naše radnike obradovali crtežima i improvizovanim televizorom koji će krasiti prostorije RTV Slon.

Radio televizija Slon medijska je kuća koja emitira 24 satni program, dosupan preko zemaljske i kablovske mreže. I ne samo to, medijski sadržaji dostupni su i preko inteaktivnih online platformi.

Danas Radio- televiziju Slon čini mladi, educirani kadar koji 24 sada dnevno, svaki dan, u vaše domove donosi najnovije vijesti, prave informacije, posebno biranu muziku, kao i laganije i ležernije teme, one naše, obične, svakodnevne, životne. I dalje smo tu zbog vas, i dalje rušimo granice i ukidamo predsrasude. I dalje, zajedno s vama rastemo i živimo, jer volimo kad nas slušate i gledate, jer mi smo vaša RTV Slon.