29 C
Tuzla
16.05.2022.

Na granicama duge kolone vozila, vozači naouružajte se strpljenjem

Zbog izrazito toplog vremena apelujemo na vozače da na put kreću odmorni i da, ukoliko putuju na dužim relacijama, prave češće pauze. Iako su na mnogim lokalitetima u našoj zemlji aktivni požari, svi putni pravci su prohodni. Budite maksimalno oprezni i na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima.
Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.
Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Prisika, Gabela Polje, Gorica, Osoje, Zupci i Deleuša duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Doljani nema gužve na našoj izlaznoj rampi, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prelaza (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je povremeno pojačan, a zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

POSLJEDNJE DODANO