11.7 C
Tuzla
03.10.2022.

Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni pada slabija kiša, dok se u većem dijelu zemlje jutros saobraća po pretežno suhom kolovozu i bez vanrednih ograničenja.

Vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i graničnim prijelazima. Motociklsite, bicikliste, korisnike romobila i pješake također se upozorava da poštuju sve saobraćajne propise.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

POSLJEDNJE DODANO