Na mezarju Rakita pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na području mezarja Rakita u Vlasenici, izvršen je proces ekshumacije, tijekom koje su na lokaciji izvan grobnih mjesta, pronađeni kompletni posmrtni ostaci jedne osobe. Na lokaciji je bila prisutna istražiteljica iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, koja je pod nadzorom postupajućeg tužitelja, vodila proces ekshumacije, a sudjelovali su i djelatnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ljekar sudske medicine, kao i policijski djelatnici PS Vlasenica, koji su osiguravali lokaciju. Posmrtni ostaci bit će transportirani u Komemorativni centar Tuzla, radi dalje antroploške obrade i uzimanja uzoraka za utvrđivanje identiteta osobe putem DNK analize.
Iz Instituta za nestale BiH kažu da je pronađeno kompletno tijelo jedne žrtve, a posmrtni ostaci na kojima je bila i odjeća bili su zamotani u deku. Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, najvjerovatnije se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti koja je na tom području nastradala 1992. godine.
Istražitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, gotovo svakodnevno, sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba, na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine.