Na Par Selo CUP dolaze reprezentativci iz regije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Vrhunski mali nogomet protekle sedmice igran je na VIII Malonogometnom turniru ”Par Selo CUP 2019” na igralištu Osnovne škole ”Pasci” u Par Selu kojeg organizuju članovi Udruge mladih ”Par Selo – Dubrave”. Međutim, prava sportska poslastica tek slijedi jer turnir ulazi u osminu finala kada počinju nastupati i futsal reprezentativci iz regije.

Na turniru igraju 24 seniorske ekipe iz FBiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta. Ulaskom u osminu finala, stiže nekoliko pojačanja. Riječ je o mladim, talentovanim i uspješnim reprezentativcima iz regije koji će zaigrati za neku od ekipa na turniru.

”Tako će za tim ”Armensa” nastupiti pet reprezentativaca, ekipa ”Veren stan”, također, nastupa sa pojačanjima, a ekipa ”Bijeljina” nastupit će sa reprezentativcem BiH u futsalu Dejanom Pavlovićem. Bit će tu još iznenađenja ali nećemo otkrivati sve. To čuvamo za naše posjetitelje da dođu i uvjere se zašto smo među deset najboljih malonogometnih turnira u BiH”, kazao je Boris Filipović, predsjednik Udruge mladih ”Par Selo- Dubrave”, te dodao da se za vikend očekuje spektakularan nogometni triler u borbi za prvo mjesto koje donosi najboljoj ekipi 5.000 KM.

Utakmice sude sudije iz Banovića, Tuzle i Bijeljine, a do osmine finala sudili su Elmir Trgovčević, Fahir Trakić i Amir Bučuk. Sportsku pravdu najboljim ekipama dalje će dijelit sudije Esmir Šahbazović i Zoran Sofrenić, jedan od trojice licenciranih FIFA sudija iz BiH i prvi FIFA sudija iz Republike Srpske.

U sklopu turnira održava se Turnir u boćanju te Večer dijaspore, a za sve posjetitelje turnira obezbjeđena je raznovrsna i bogata ugostiteljska ponuda te muzičko zabavni program.

Organizatori pozivaju sve građane da dođu i narednih dana uživaju u spektakularnom malom nogometu, druže se, sklapaju nova poznanstva i prijateljstva na jednom od najboljih sportskih događaja u državi koji zaslužuje podršku.