Na području Gračanice oduzeta opojna droga

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Policijski službenici Uprave policije MUP TK – Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u okviru kontinuiranih i planskih aktivnosti na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, u petak, 18.10.2019.godine, na području općine Gračanica, izvršili pretres lica bez naredbe suda, potvrđeno je u MUP-u TK.

Pretres je izvršen nad S.M., rođen 1979.godine iz Gračanice, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 12 manjih pakovanja pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju je naknadno izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „amfetamin speed“.

Istog dana, policijski službenici su, postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda, na području općine Gračanica, izvršili pretres  stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti 2 manja i 1 veće pakovanje pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju je naknadno izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „amfetamin speed“, 1 digitalna vaga i 1 mobilni telefon.

Nakon izvršenih pretresa imenovani je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Dana 19.10.2019.godine, S.M. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.