1.7 C
Tuzla
06.12.2023.

Na području TK 16 aktivnosti u okviru Dječije nedjelje

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje od 5. do 11. oktobra Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona prezentuje programske aktivnosti koje su planirane u saradnji sa organizacijama koje se bave unaprjeđenjem ukupne društvene brige o djeci.

U okviru Programa planirana je realizacija ukupno 16 aktivnosti kao što su: sportske manifestacije, festival sporta, edukativne i kreativne radionice, izleti i promotivne kativnosti koje imaju za cilj ukazati na potrebu unaprjeđenja zaštite prava djece. Programske aktivnosti imaju za cilj odgovoriti i na specifične edukativne i druge potrebe djece vezano za prevenciju pojave koronavirusa, a realiziraju se u skladu sa epidemiološkom situacijom i propisanim mjerama.

Nosioci programskih aktivnosti su organizacije čiji projekti, uključujući i obilježavanje Dječije nedjelje, su podržani sredstvima ove manifestacije prikupljenim u 2019. godini.

U okviru obilježavanja Dječije nedjeljeVlada Federacije Bosne iHercegovine usvojila je Odluku o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati u toku oktobra 2020. godine na teritoriji Federacije BiH zaDječiju nedjelju. Odlukom su utvrđeni novčani iznosi koji će se naplaćivati tokom mjeseca oktobra u 2020. godini na teritoriji Federacije BiH za Dječiju nedjelju i to: 1% na prodanu voznu kartu u međumjesnom i međunarodnom željezničkom, brodskom, avionskom i autobuskom saobraćaju;1% na poštanske pošiljke u unutrašnjem saobraćaju, izuzev na pošiljke novina i časopisa; 1% na prodanu ulaznicu za pozorište, kino, druge kulturne manifestacije i sportske priredbe za koje se naplaćuju ulaznice te 1% na prodani nosač slike i zvuka (CD, DVD i slično).

Vezane vijesti

TUZLA