Na području TK u protekla 24 sata vatrogasci gasili 11 požara

Foto: Ilustracija
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice pored nekoliko tehničkih imale su i 11 intervencija na gašenju požara i to:

Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u MZ Grivice.

Općina Gradačac, Vatrogasna jedinica općine Gradačac imala je intervenciju na gašenju šumskog požara u naselju Donja Međeđa.

Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je tri intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naselju Duboštica, nisko rastinje i šuma u naselju Puračić i šumski požar u naselju Stupari.

Općina Sapna, DVD općine Teočak sa pripadnicima Civilne zaštite općine Sapna, pripadnicima šumarije i mještanima, imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja na površini od 30 ha. u naselju Rastošnica.

Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je tri intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u ul. Fočanska i naselju Vilušići te drveni stub el. instalacija u naselju  Šićki Brod.

Općina Živinice, Vatrogasna jedinica općine Živinice sa vatrogasnom jedinicom RMU Đurđevik i vatrogasnom jedinicom aerodroma Dubrave imala je intervenciju na gašenju požara deponije otpadnog materijala u krugu kasarne Dubrave. Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je i intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Dubrave.

Požari su lokalizovani i ugašeni.