21 C
Tuzla
19.05.2022.

Na pojedinim graničnim prijelazima pojačana frekvencija vozila

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog redovnog servisa tunela Vis, 25. Novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, za saobraćaj je zatvorena ova dionica u smjeru Tarčin – Lepenica. Uz postavljenu privremenu signalizaciju saobraća se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

POSLJEDNJE DODANO