11 C
Tuzla
02.10.2023.

Na putevima u BiH kolovoz pretežno mokar ili vlažan

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na putnim pravcima Livno-Kamensko i Prisika-Tomislavgrad-Šujica smanjena je vidljivost zbog magle.

Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u vremenu od 22 do 06 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Jajce-Donji VakufSrebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO