Na šahovskom turniru u Travniku 55 takmičara iz BiH i Srbije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Peti međunarodni šahovski turnir “Travnik – Open BH Telecom 2019”, koji je počeo 17. srpnja, okupio je 55 šahista iz BiH i Srbije.

Direktor Turnira Dženan Dautović kazao je Feni da su do sada završena tri kola te da je trenutno u vodstvu Atif Dumpor iz Mostara.

– Dumpor je jedini ostvario tri pobjede, a upravo on brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika. Slijede ga deset šahista sa 2.5 poena – dodao je Dautović.

Po njegovim riječima, turnir je vrlo bitan za popularizaciju šaha u Travniku te predstavlja odličnu pripremu kadetima za nastupajuća prvenstva.

– Imamo odličnu generaciju kadeta koji su višestruci prvaci i tome je sigurno doprinio i ovaj turnir. Većina naših napora usmjerena je prema tome da osiguramo novim generacijama bolje uvjete za igru – naglasio je.

Na pitanje u kakvim uvjetima je organiziran ovogodišnji turnir, Dautović je rekao da ovo natjecanje, kao i svake godine prati priča o ograničenim mogućnostima.

– Smještajni kapaciteti su nam, recimo tako, standardno loši, pa se dovijamo na različite načine da osiguramo smještaj našim šahistima. Imamo podršku Općine i Kantona, ali naravno da je šah u “donjem domu” sportova po visini financiranja. No, polako se probijamo i nadamo se da će se ovaj turnir nastaviti razvijati i biti sve veći i uspješniji – naglasio je Dautović.

Peti međunarodni šahovski turnir “Travnik – Open BH Telecom 2019”, koji organizira Šahovski klub Travnik, bit će završen u nedjelju, 21. srpnja.
IZVOR: RTV SLON/FENA