Na sljedećoj sjednici pred Skupštinom TK izmjene nekoliko Zakona

Na sljedećoj sjednici pred Skupštinom TK izmjene nekoliko Zakona

Objavio: -

Danas je održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, a na dnevnom redu sjednice bilo je utvrđivanje prijedloga Programa rada Skupštine Tuzlanskog kantona za 2018. godinu i određivanje termina održavanja i prijedloga dnevnog reda naredne redovne sjednice Skupštine.

45.redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona zakazana je za petak, 29.12.2017. godine, u 9,30 sati a održat će se kao i do sada u Plavoj Sali BKC-a.

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona, razmatrat će10 tačaka dnevnog reda, između kojih: Bužet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu; Zakon o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu; Zakon o javno-privatnom partnerstvu; nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju; nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu;Odluku o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2018. godinu; Odluku o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2018. godinu,Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi regulacionog plana lokaliteta dijela naselja Brateljevići;Program rada Skupštine TK za 2018. godinu i nacrt federalnog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, radi davanja mišljenja Skupštine Tuzlanskog kantona.