Na virus korona u RS-u do sada izvršeno 10.403 testiranja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U karantinima na sedam bh.graničnih prelaza na teritoriji Republike Srpske trenutno se nalazi 13 osoba.

Tokom 24 sata ušle su 93 osobe, dok je njih 88 izašlo iz graničnih karatina i upućeno u lokalne karantine u općinama u tom bh.entitetu.

Do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) u RS izvršeno ukupno 10.403 testiranja.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.518 osobe, a nadzor je završen kod 21.498 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS ukupno se liječe 93 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju Covid -19 hospitalizovano je 39 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji šest pacijenata.

Kod šest pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije.

Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je šest pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) su 33 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je pet pacijenata sa Covid 19 oboljenjem, Trebinju osam, Istočnom Sarajevu i Prijedoru po pet osoba i u Univerzitetskoj bolnici u Foči jedan pacijent.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covid-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalazi se 65 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 31, Studentskom centru Zvornik dvije te u objektima u Bijeljini i Istočnom Sarajevu po jedna osoba.

(RTV Slon/Fena)