Načelnik Kalesije na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Načelnik Džafić je položio cvijeće i proučio Fatihu nevino ubijenim žrtvama Zvornika zajedno sa predstavnicima porodica ubijenih  i nestalih osoba te entitetskim i kantonalnim predstavnicima.

”Sve porodice ubijenih i nestalih osoba sa područja Zvornika, a koje žive sada na teritoriji Kalesije imat će moju podršku u svemu. Prema podacima udruženja početkom 1992. godine u Zvorniku je ubijeno 1.573 osobe, a još uvijek nisu pronađene kosti 418 žrtava zločina. Nadam se da će što prije i oni biti pronađeni kako bi njihove poridice znale gdje su im kosti i kako bi mogli doći na njihov mezar”, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Džafić je pozvao porodice nestalih osoba da istraju u traženju svojih najmilijih te da se izvrši pritisak na Tužilaštvo kako bi počeli raditi na kažnjavanju zločinaca koji su ubijali civile Zvornika, ali i drugih gradova u Podrinju gdje su 1992. godine počinjeni zločini.