2 C
Tuzla
29.11.2023.

Načelnik Kalesije obišao zaseok Brdo, kreće izgradnja vodovodne mreže

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić sa saradnicima obišao je mještane u zaseoku Brdo u MZ Hrasno Donje, gdje je razgovarao o problemima sa kojima se susreću, te pomoći koju Općina Kalesija može pružiti.

”Mi već godinama nemamo vodu u svojim kućama to je jedan od najvećih problema sa kojima se susrećemo. Projekat je kod prethodnih načelnika stojao deset godina u ladicama i nisu imali sluha da nam to riješe. Ovaj načelnik je prvi koji nas je obišao i rekao da će to riješiti i evo očekujemo da radovi krenu”, kazao je Jusuf Fazlić – Juka u ime mještana ovog naselja.

Kako je kazao načelnik Kalesije, želja je da svako domaćinstvo dobije vodu. Kalesija po prvi put u svojoj historiji nema redukcije vode, kaže on, jer su radili strateški i ulagali u proširenje kapaciteta.

”Zaseok Brdo je bio zaboravljen, mještani ostavljeni da se sami snalaze. Mi smo uradili bazen sa kojeg će se napaljati oko 70 domaćinstava i izdvojili smo oko 52 hiljade KM za izgradnju primarnog vodovoda. Ovim projektom pored naselja Brdo bit će završena i domaćinstva u Hrasnu Donjem koja nisu obuhvaćena prethodnim projektima”, istakao je Džafić.

Radovi bi trebali početi u narednih deset dana, a završetak se očekuje do kraja novembra ove godine.

Vezane vijesti

TUZLA