12.8 C
Tuzla
28.05.2022.

Načelnik Kalesije upriličio prijem za učenike generacije

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić upriličio je prijem za učenike osnovnih i srednje škole s područja te općine koji su osnovno ili srednje obrazovanje završili s odličnim uspjehom, te stekli zvanje učenik generacije.

Učenici generacije su Emir Halilović iz OŠ Memići, Amel Islamović iz OŠ Tojšići, Hamza Hodžić iz OŠ Kalesija, Amir Aščić iz OŠ Vukovije, Amila Zulić iz OŠ Rainci, Elmir Hamzić iz Srednje medicinske škole Tuzla i Aida Mehanović iz MSŠ Kalesija.

– Ovi učenici su ponos naše općine i drago mi je da kao načelnik mogu s njima razgovarati o njihovim planovima, o uspjesima koje nižu iz dana u dan kako u školi tako i u drugim aktivnostima – kazao je Džafić.

Dodao je da će oni iz budžeta Općine u narednih deset mjeseci primati po 50 KM mjesečno za učenike generacije u osnovnim školama, te po 100 KM za one iz srednjih škola.

Također, načelnik je obećao da će u budžetu za narednu godinu ta sredstva biti veća kako bi još više se pomoglo učenicima koji su u svom školovanju dobijali sve petice.

Džafić je svim učenicima uručio i knjige kalesijskih i autora s područja tog kantona, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(RTV SLON / FENA)

POSLJEDNJE DODANO