26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Načelnik Kalesije uručio medalje i pehar za pobjednike Općinske lige predpionira

Načelnik Kalesije Sead Džafić uručio je danas medalje i pehar pobjednicima Općinske lige za predpionire, fudbalerima Škole fudbala Respect iz Vukovija.

“Drago mi je da imamo veliki broj dječaka i djevojčica koji svoje vrijeme provode na sportskim terenima, a ne uz računare i mobitele. U Općinskoj ligi imamo četiri ekipe koje se takmiče, a to su Miljanovci, Vukovije, Rainci i Memići. Nadam se da će naredne godine ih biti još više”, kazao je općinski načelnik Sead Džafić koji je pored medalja i pehara za pobjednike i svim ostalim ekipama uručio nogometne lopte.

Riječi zahvalnosti za sve što čini za mlade i sport uputio je i predsjednik Nogometnog saveza Općine Kalesija Muhamed Avdić koji je istakao da su sredstva za sport dolaskom Seada Džafića na funkciju načelnika gotovo pa dvostruko veća što je pomoglo mnogim klubovima da napreduju i da okupljaju veći broj djece na svojim terenima.

Načelnik Džafić je obećao da će u dogovoru sa Nogometnim i Sportskim savezom općine Kalesija raditi još više na promociji sporta, ali i proširenju lige mlađih kategorije te povećanju fonda za pobjednike što će biti dodatni motiv za nadmetanje i takmičenje.

Vezane vijesti

TUZLA