Nadzorni odbor RMU “Banovići” jučer održao hitnu sjednicu: Sjednica Skupštine zakazana za 21. oktobar

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Nadzorni odbor RMU “Banovići” jučer je održao hitnu sjednicu na kojoj je obavijestio javnost da je ispunio sve zahtjeve Vlade FBiH, te  su konsultovali da su stvorene sve Zakonske pretpostavke za održavanje sjednice Skupštine koja je zakazana za 21. oktobar u Banovićima.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

Osjećamo potrebu da  zbog čestih medijskih nagađanja u vezi održavanja 10. vanredne sjednice Skupštine RMU Banovići“ d.d. Banovići obavijestimo javnost da je Nadzorni odbor RMU „Banovići“ d.d. Banovići na jučerašnjoj 93. hitnoj sjednici, a u skladu sa svojim Zakonskim ovlaštenjima, ispoštovao sve  tražene zahtjeve Vlade FBiH, te se može konstatovati da su stvorene sve Zakonske pretpostavke za održavanje sjednice Skupštine zakazane za 21.10.2019. godine u Banovićima sa početkom u 12 sati.

Pokazalo se tačnim da je Nadzorni odbor rudnika Banovići bio u pravu što se tiče pravilnosti i zakonitosti zakazivanja i održavanja predstojeće vanredne Skupštine dioničara rudnika Banovići, što potvrđuje i zadnji dopis Vlade FBiH od 27.09.2019. (petak) kojem Vlada FBiH traži izmjenu i dopunu tačaka dnevnog reda a koje je sama u zahtjevu za zakazivanje Skupštine predložila” – stoji u saopćenju RMU Banovići.

OVDJE možete pogledati obavijest Nadzornog odbora.

OVDJE možete pogledati dopis Vladi FBiH.