Nagradna igra Sarajevske pivare „Ispričaj svoju priču“ završena velikim partyjem

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Nagradna igra Sarajevske pivare „Ispričaj svoju priču“ završena je velikim partyjem kojeg je za svoje prijatelje osvojio Vladimir Knežević iz Sarajeva.

Ljubitelji  Sarajevskog su u periodu od 6.12.2019. do 31.1.2020. u formi priče, stiha, fotografije ili kratkog filma opisivali svoja iskustva sa Sarajevskim.

”88. godine u maju su prvo otvorili Sarajevsko kad sam se rodio. Uz nju su moji ukućani proslavili i moje prve korake. Bilo je tu i za svaku Novu godinu i Prvi maj. Hladilo se u malom improvizovanom bazenčiću u rijeci ili bi se iznosilo ledeno iz frižidera da utoli i najveću žeđ. Mi djeca nismo ni pomišljali da je krišom probamo, ali je ubrzo došla velika matura. Proslavili smo novostečenu punoljetnost sa flašama Sarajevskog piva i obilježili najljepše mladalačke uspomene. Potom je došla i brucošijada, pa su se popile i male, ali i velike točene. Onda su krenuli derneci, koncerti, roštilji, izleti i planinarenja. Svemu je tome svjedočilo Sarajevsko… i u svemu nas vjerno pratio taj okus mladosti i dobrog raspoloženja, uspomena i smijeha. Zatim i svadba naše drage prijateljice, tu se plesalo i veselilo do jutra uz naše omiljeno pivo i dobru hranu. A raja već jedva čeka da se proslavimo i u Minjonu, e o tom će se derneku pričati godinama. Slavlje nije slavlje bez Sarajevskog. Sarajevsko je zakon! – rekao je Vladimir”.

Drugu nagradu – količinu piva koliko je teška – osvojila je Jasna Fejzić sa svojom duhovitom pričom „Hiljadu litara piva“, dok je treća nagrada „Vaučer od 50 KM za Sarajevsko pub“ pripala Ivoni Grgić sa pričom „Stav.“