Najavljena saradnja Vrnjačke Banje i Tuzle

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Prezentacija turističke ponude grada Tuzle, ostvarivanje poslovno – tehničke saradnje i unapređivanje promocije gradova jedna je od beneficija današnje posjete delegacije Vrnjačke Banje našem gradu. Naime, delegacije su na obostrano zadovoljstvo prezentovali ljepote koje ovi gradovi posjeduju.

”Ovu priliku ćemo iskoristiti za razmjenu i upoznavanje sa turističim potencijalima Vrnjačke banje kao i Tuzle. Imamo priliku da se upoznamo i da imamo uvid u mnoge hotele koji su tu. Prilika je ovo da se prezentuju njihovi velnesi i programi” rekao je Almir Bečić, direktor turističke agencije Golden Tours Tuzla.

A brojne turističke potencijale Tuzle na jedan sasvim nov način prezentovao je direktor Turističke zajednice Grada Tuzla.

”Predstavit ćemo našu interaktivnu platformu City Guide 360 to je virtuelna šetnja kroz grad. To je dobra platforma koja je inkorporirana u web stranicu Grada Tuzla, to je kao da zaista šetate kroz Tuzlu. Zaista na realan način prikazuje sve ono što imamo u Tuzli’‘ kazao je Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Grada Tuzla.

Nakon predstavljanja turističkih potencijala Tuzle, predstavljeni su i potencijali Vrnjačke Banje.

No, Tuzla i Vrnjačka banja ne žele biti konkurencija jedni drugima nego žele zajedno sarađivati, poručeno je iz jedne i iz druge delegacije. Cilj je, kažu učesnici prezentacije, razvoj turističke saradnje.

”Mi očekujemo od posjete i prezentacije da oduševimo sve one koji se bave turizmom i da predstavimo naše mogućnosti koje možemo da pružimo ljudima iz ovog regiona, te da već sljedeći mjesec imamo prve organizovane ture gostiju koji će dolaziti u Vrnjačku Banju” objašnjava Boban Đurović, predsjednik Opštine Vrnjačka Banja.

Ova saradnja će se odvijati u pravcu posjete zdravstvenih osiguranika iz TK u naše dvije banje i mogućnost postoji za otvaranje drugih turističkih potencijala Mačvanskog okruga jer smo naslonjeni jedni na druge, sa zajedničkom granicom od 140km. Tu vidimo zajedničku mogućnost za stvaranje potencijala” kaže Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog Upravnog okruga.

Zadovoljstvo saradnjom ovih gradova izrazio je i direktor Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji.

”Zaista kada smo obilazili zemlje bivše Jugoslavije nigdje nema tako dobro organizovanog liječenja šećerne bolesti. Nadam se da ćemo moći da sarađujemo na obostrano zadovoljstvo nas i vas” poručio je Dejan Stanojević, generalni direktor Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka Banja.

Nakon posjete i prezentacije u Tuzli, najavljena je i posjeta tuzlanske delegacije ovom prelijepom srbijanskom gradu.