Najbolji filmovi o Internetu koje morate pogledati

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Internet je važan dio svakodnevice u današnje vrijeme. Gotovo sve što radimo na ovaj ili onaj način zahtjeva korištenje Interneta, a isto vrijedi i za naše slobodno vrijeme. U slobodno vrijeme volimo igrati igrice, gledati sport na koji se možemo i kladiti koristeći kladionice poput onih na stranici Bet365, a ako imamo dovoljno vremena, opustit ćemo se i uz neki film ili seriju. Najčešće ćemo pri tome odabrati film ili seriju s kojom se možemo poistovjetiti. Možda to objašnjava zašto su nam filmovi u kojima se velik dio radnje vrti oko Interneta tako privlačni. Upravo zato smo kreirali ovaj popis nekih od najboljih filmova o Internetu koje svatko mora pogledati barem jednom.

Her

Her je film čija se radnja odvija u ne tako dalekoj budućnosti. On priča priču o čovjeku koji se zaljubi u izuzetno napredni operativni sustav svog računala. Film je zaista inovativan, a istovremeno i pomalo jeziv. Iako je teško zamisliti računalo s osobnošću, nije teško zamisliti osobu koja postaje emocionalno ovisna o njemu, s obzirom na činjenicu da živimo u svijetu u kojem spavamo pored svojih telefona, a svakog se dana oslanjamo na svoje profile na društvenim mrežama. Film prekrasno prikazuje kako se tehnologija može razvijati u bliskoj budućnosti, ali što je još važnije, pokazuje i u kojem se smjeru mi kao ljudi možemo razvijati.

You’ve Got Mail

You’ve Got Mail je jedna vrlo zabavna priča koja govori o muškarcu i ženi koji su poslovni konkurenti. No, ono što niti jedno od njih ne zna jest da se u svoje slobodno vrijeme međusobno dopisuju putem e-mailova. Iako se u stvarnom životu ne podnose, potajno su zaljubljeni jedno u drugo na Internetu i vrhunac ovog filma će biti iščekivanje kako će izgledati njihov susret i koja će biti reakcija kada shvate tko se krije s druge strane e-mailova.

The Social Network

The Social Network je vrlo poznat film, a govori o Marku Zuckerbergu. Za one koji iz nekog razloga nisu upoznati s time tko je Mark Zuckerberg, riječ je o kreatoru društvene mreže Facebook. Ovaj film govori upravo o tom događaju, kada je kao student na Harvardu odlučio kreirati društvenu mrežu za studente toga sveučilišta i napretku njegove kreacije do statusa kakvog uživa danas. Međutim, prilikom kreiranja  Facebooka nije sve bilo baš bajno kako smo možda mislili jer u čitavom tom procesu bilo je mnogo izdaja i svađa, a film će se bazirati na sudskim procesima koji su okruživali Zuckerberga zbog Facebooka.

Who Am I?

Who Am I je jedan izuzetno zanimljivi triler, a riječ je zapravo o njemačkom filmu. Glavni lik filma je izuzetno vješt na računalu te se spletom okolnosti pridružuje trojici hakera kako bi zajedno kreirali svoju hakersku grupu imena CLAY. Njihov je krajnji cilj kroz svoja razna hakiranja impresionirati najpoznatijeg hakera na internetskim forumima, MRX-a. Ovaj film neodoljivo podsjeća na neke od stvari koje je radila poznata grupa pod imenom Anonymous, a možemo reći da će neki zapleti i takozvani plot twistovi iznenaditi sve koji se odluče pogledati ovaj film.